Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Γιατί κάποιοι χριστιανοί παρασύρονται και τρέχουν σήμερα στις μαγείες;




Ο Ρουμάνος ασκητής π. Κλεόπας Ηλίε πού αρκετά χρόνια τής ζωής του τα πέρασε σέ σπηλιές στά δάση τής Ρουμανίας σκληρά καταδιωκόμενος από τό τότε κομμουνιστικό καθεστώς τού Τσαουσέσκου...
-----------------------






«….
Τρέχουνε σε όλα αυτά διότι εξέλειπε απ’ αυτούς η πίστη  και ο φόβος του Θεού, και διότι σήμερα δεν προσεύχονται σχεδόν καθόλου, ώστε να εκπληρωθούν τα αιτήματά τους  με την προσευχή και να μη τρέχουν στις μα­γείες.
Δεν διαβάζουν σήμερα την Αγία Γραφή για να ιδούν, τί τιμω­ρίες περιμένουν όλους  αυτούς πού ασχολούνται μ' αυτά…
Δεν πηγαίνουν τακτι­κά στην Εκκλησία, δεν εξομολογούνται ούτε ακόμη στις τέσσερες μεγάλες νηστείες, δεν ζητούν στις ανάγκες των την συμβουλή και την ευχή του ιερέως. 


Επί πλέον τρέχουν πολλοί στις μαγείες διότι εξέχασαν τις υποσχέσεις που έδωσαν στον Χριστό, στο μυστήριο του Βαπτίσματος, όταν είπαν ( μέσω του αναδόχου τους ) ότι :




«Αποτάσσομαι τώ σατανά και πάσι τοις έργοις αυτού και πάση τή πομπή ( και ακολουθία ) αυτού...».

Άλλοι πηγαίνουν στους μάγους επειδή δεν εκπληρώθηκαν τα αιτήματά τους  στην Εκκλησία του Χριστού ( γιατί δεν έχουν υπομονή και θέλουν γρήγορα – γρήγορα απάντηση από τον Θεό), ή διότι ελησμόνησαν τον θάνατο και την ημέρα της μελλούσης Κρίσεως του Χριστού.

Γι' αυτό οι Άγιοι Πατέρες μας συμβουλεύουν να τρέχουμε, μόνο στον Θεό, μόνο στην Εκκλησία και τους ιερείς του Αληθινού Θεού και όχι στον διάβολο και τους υπηρέτες του…

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μάς συμβουλεύει, λέγοντας: «Σας παρακαλώ να είσθε καθαροί απ’ αυτές τις απάτες... και όταν θελή­σουν να πατήσουν το κατώφλι του σπιτιού σου (μάγοι) να λέγης πρώτα - πρώτα αυτό τον λόγο: «Σε αρνούμαι σατανά, με όλη την τι­μή και την συνοδεία σου και ενώνομαι με Σένα, Χριστέ!».

Χωρίς αυ­τή την απόφασι ( χωρίς σταυρό και προσευχή )  ποτέ σου να μη εξέλθης από το σπίτι σου.

Αυτή η πίστη σου να σου γίνη βακτηρία, αυτή να γίνη όπλο σου, αυτή φρουρός και προστάτης σου και συγχρόνως να κάνης το σημείο του σταυρού στο μέτωπο σου.

Διότι, εάν μ' αυτό τον τρόπο καθοπλισθής από παντού, όχι μόνο άνθρωπος αλλά ούτε και διάβολος ακόμη δεν θα σε πλησίαση ούτε θα μπόρεση να σε βλάψη σε τίποτε…

Πώς μπορούν οι χριστιανοί να λυτρωθούν από τους μάγους και κάθε είδους μαγείες που προέρχονται από τον διάβολο;

— Αυτός που πιστεύει ακράδαντα στον Θεό, προσεύχεται ακα­τάπαυστα και πηγαίνει τακτικά στην Εκκλησία και δεν θα ζητήση ποτέ την βοήθεια του διαβόλου και των οργάνων του, οι οποίοι εχθρεύονται τον Θεό.

Συνεπώς, όσοι έχουν πίστι ισχυρή στον Θεό να ζητούν πάντοτε την βοήθειά Του ( και να έχουν υπομονή να περιμένουν την απάντηση του Θεού ).

Ενώ οι ολιγόπιστοι, που κάποτε εζήτησαν την βοήθεια των μάγων, εάν θέλουν να σωθούν, πρέπει πρώτα να εξο­μολογηθούν αυτή την αμαρτία τους και να δεχθούν το ανάλογο επιτίμιο ( γιατί η μαγεία είναι ένα πολύ βαρύ αμάρτημα… ).

Κατόπιν να μην επικαλούνται πλέον τον σατανά σε βοήθεια σ' οποιαδήποτε ανάγκη και αν ευρίσκονται, αλλά μόνο στον Θεό.

Να προσεύχωνται όσο το δυνατόν συχνότερα με δάκρυα από καρδίας και έτσι με την υπομονή και την πίστι τους θα λυτρωθούν από τα μα­γικά έργα
» ( και τις συνέπειές τους… ).

Του Ρουμάνου Ιερομόναχου καί ασκητή Κλεόπα Ηλίε «Πνευματικοί Λόγοι» Εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη» Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: