Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κοιμήθηκε σήμερα η ηγουμένη της Μονής Μαλεβή, γερόντισσα Παρθενία…


Γερόντισα Παρθενία, (+ 1925 -2015 ) εν ζωή ηγουμένη τής Ιεράς Μονής Μαλεβή...
Οί ομιλίες της πάντα Ορθόδοξες καί πάντα μαχητικές πού ταρακουνούσαν συνειδήσεις...
Δέν χάϊδευε τ΄ αυτιά κανενός είτε Επισκόπων, είτε πολιτικών, είτε επισήμων καί λαϊκών...






Κοιμήθηκε σήμερα Πέμπτη, καί 9 ή ώρα το πρωϊ , η ηγουμένη της Μονής Μαλεβή γερόντισσα Παρθενία έπειτα από κλινήρη παραμονή αρκετού διαστήματος.
Για ολόκληρες δεκαετίες υπηρέτησε πιστά και με ιερό ενδιαφέρον το μοναστήρι της Μαλεβή.

Με την βοήθεια τών προσφορών του κόσμου από το απλό κερί μέχρι και άλλων δωρεών έφτιαξε αυτό το τεράστιο οικοδομικό συγκρότημα πού βλέπουμε σήμερα όχι για την καλοπέραση των μοναχών αλλά για την καλύτερη φιλοξενία και την δωρεάν εξυπηρέτηση και διανυκτέρευση χιλιάδων προσκυνητών πού έρχονται με εκατοντάδες λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα όλο τον χρόνο και από όλα τα μέρη της γής…
Βέβαια, πάνω σε όλα αυτά υπάρχει δυστυχώς και η «γνώμη των αντιθέτων» όπως αναφέρει κάπου στο παραπάνω βίντεο και η ηγουμένη γερόντισσα Παρθενία.
«Αντίθετοι» βέβαια υπήρξαν και υπάρχουν σε όλη την ζωή και την διαδρομή της αρχαίας Εκκλησίας μέχρι σήμερα…».

«Αντίθετοι»,  πού βλέπουν παντού «αρπαγές χρημάτων», «χριστιανοπρόβατα προς εκμετάλλευση», και άλλα «ευλαβή», ή μάλλον «φρενοβλαβή φαντάσματα…», έχουμε και σήμερα ακόμη και μέσα στις τάξεις των χριστιανών αρχής γενομένης από τον αρχαίο Ιούδα ένα εκ των 12 μαθητών του Χριστού.
Τι να κάνουμε τώρα, έτσι είναι οί κοινωνίες των ανθρώπων, δεν είναι καί κοινωνίες αγγέλων.
Τώρα...

Από τό 1960 που ανέλαβε ως Ηγουμένη έφτιαξε 6 Εκκλησίες.

Τον Άγιο Νείλο το Μυροβλύτη όπου ήταν πρώτα το κελί του Αγίου.

Τον Άγιο Γεώργιο που είναι το νεκροταφείο.

Τον Άγιο Χαράλαμπο στο μετόχι του Μοναστηριού στο Κορακοβούνι.

Τον Άγιο Νεκτάριο.

Μέ τελευταίο έργο δοξολογίας τού Θεού καί τής Παναγίας αλλά καί πρός εξυπηρέτηση τών χιλιάδων καθημερινών προσκυνητών έφτιαξε καί την Νέα μεγάλη Εκκλησία, τρισυπόστατη, την Κοίμηση της Θεοτόκου, η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος και τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Αλλά καί τήν κάτω Εκκλησία πού συνήθως γίνονται οί βαπτίσεις, κι΄ αυτή είναι τρισυπόστατη...
Συνέχεια από τον ηλεκτρονικό Τύπο:


Σήμερα Πέμπτη, 12η Φεβρουαρίου 2015  στις 9 ή ώρα το πρωϊ, κοιμήθηκε  η Μοναχή Παρθενία Γιόβα ( κατά κόσμον Ευγενία )
Ηγουμένη της Ι. Μονής Κοιμ. Θεοτόκου Μαλεβής Κυνουρίας και παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού.

Η Μακαριστή Μοναχή κατάγονταν από το χωριό Πράσινο Γορτυνίας όπου είδε το πρώτο φώς του κόσμου το έτος 1925.
Υπέστη την Μοναχική δοκιμασία εις την Ιερά Μονή Κερνίτσης Βυτίνας και εν συνεχεία εις την Ιερά Μονή Μαλεβής το έτος 1940 - 1951.
Η Μοναχική της Κουρά έγινε στην Ιερά Μονή Μαλεβής την 7ην Ιουνίου 1951 υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού Ρουμπάνη.

 

Την 1η Ιουλίου 1957 εγένετο παρά του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού Ρουμπάνη Μεγαλόσχημος Μοναχή εις την ως άνω Ιερά Μονή.
Διακόνησε ως νέα Μοναχή κάτω από αντίξοες συνθήκες, με περισσό ζήλο, προσωπικό μεγάλο και δύσκολο αγώνα, και αδιάλειπτη προσευχή πάντοτε με την συνεργασία της Αδελφότητα της Μονής, μπόρεσε στήριξε και ανέδειξε την Μονή εργαζόμενη προσωπικά με στόχο την ριζική ανακαίνιση της Μονής στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε ολοκληρωτικά.
Το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό της έργο είναι μεγάλης σημασίας.
Η γλυκύτητά της, η αγάπη της, και η καθαρότητα της καρδιάς της ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, γεγονός το οποίο είναι πανθομολογούμενο ανά την οικουμένη.
Την 11η Ιανουαρίου 1960 διορίσθηκε Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαλεβής ενώ την 22α Αυγούστου 1972 εγένετο η επίσημος ενθρόνιση αυτής παρά του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου.
Η σορός της μακαριστής θα ευρίσκεται εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Μαλεβής από την Πέμπτη 12η Φεβρουαρίου και από ώρας 6ης απογευματινής οπου μέχρι την ώρα τελέσεως της Εξοδίου Ακολουθίας θα τελούνται ανελλιπώς Ιερές Ακολουθίες κατά το Μοναστικό Τυπικό.
Η Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Μοναχής Παρθενίας θα τελεσθή προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ το Σάββατο 14η Φεβρουαρίου 2015 στην Ιερά Μονή Μαλεβής και ώρα 1η μ.μ..
Ευχόμαστε να έχει καλό Παράδεισο και να προσεύχεται και για εμάς στην άνω θριαμβεύουσα Εκκλησία.

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: