Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ενθρονίστηκε επισήμως η Παρθενία Β΄ , ως νέα ηγουμένη της Παναγίας Μαλεβή...







Η νέα ηγουμένη τής Μονής Παρθενία Β΄





Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, την πιστή τήρηση των γραπτών και άγραφων κανόνων μιας τελετής που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια του βίου του, αλλά και την έντονη συγκίνηση, κυρίως της τιμώμενης μοναχής, πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Παναγίας της Μαλεβής η ενθρόνιση της νέας ηγουμένης του Μοναστηριού  Παρθενίας της Β΄.
 
Χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, συνοδεία πλήθους ιερομονάχων, μοναζουσών, κληρικών καθώς και χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν τον εσωτερικό αλλά και τους εξωτερικούς χώρους της ξακουστής μονής, η νέα ηγουμένη παρέλαβε την σκυτάλη και την ευθύνη να οδηγήσει  έναν από της σημαντικότερους προσκυνηματικούς τόπους της Παναγίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, στους καιρούς μας…

Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή η νέα ηγουμένη αναφέρθηκε στην προκάτοχο της και πνευματική της μητέρα, μακαριστή Παρθενία Α”, υποσχόμενη πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση την σκληρή εργασία για την ανάδειξη και προστασία του μοναστηριού καθώς και την ολοκληρωτική αφιέρωση στη υπηρεσία της Παναγίας της Μαλεβής.




Την προσωπικότητα της εκλιπούσας μοναχής, στην οποία απέδωσε και την σημερινή φήμη και μεγαλοπρέπεια της Μονής, εξήρε και ο μητροπολίτης Αλέξανδρος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς πτυχία και διδακτορικά, η μακαριστή Παρθενία Α΄, μαζί με την χάρη της Παναγίας, πέτυχε αυτό το θεάρεστο έργο που σήμερα όλοι αναγνωρίζουμε, θαυμάζουμε και υποκλινόμαστε» ενώ παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα του πως όλο αυτό θα συνεχιστεί μέσα από την καθοδήγηση πλέον της Παρθενίας Β΄ που κινείται στα χνάρια και στο πνεύμα της απελθούσας ηγουμένης.


 

Ανάμεσα στους χιλιάδες παραβρισκόμενους εντόπιους πιστούς αλλά και προσκυνητές που είχαν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα, ήταν ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας Τάκης Μαντάς με στελέχη της δημοτικής αρχής, ο περιφ. σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ιωάννης Καμπύλης με σύσσωμη σχεδόν την παράταξη, οι πρώην δήμαρχοι Β. Κυνουρίας Γιώργος και Στράτης Δαλιάνης, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και ενοριών από τους γειτονικούς Αγιο Πέτρο και Αγιάννη αλλά και από ολόκληρη την Κυνουρία.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ενθρόνισης, ολόκληρος ο παριστάμενος κλήρος, μοναχικός και κοσμικός, υπό την καθοδήγηση του μητροπολίτη, οδηγήθηκε στο μνήμα της μακαριστής Παρθενίας Α΄ όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη της, ενώ μετά το πέρας των ευχών στη νέα ηγουμένη, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τοποθετήθηκε ξανά με ευλάβεια και προσοχή στην προσκυνηματική της προθήκη στο παλιό εκκλησάκι, απ” όπου βγαίνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα για χάρη των πιστών και προσκυνητών της.
Η νέα ηγουμένη,  Μοναχή Παρθενία, κατά κόσμον Παναγιώτα Δελή, γεννήθηκε το 1969 στο Θεόκτιστο της Γορτυνίας. Υπηρέτησε ως δόκιμη Μοναχή στη Μονή Μαλεβής από το 1987. Υπέστη την μοναχική κουρά στις 16 Αυγούστου 1992, λαμβάνοντας και το μεγάλο σχήμα από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας ΘΕΟΚΛΗΤΟ Β΄.
Εκλέχθηκε Ηγουμένη με κανονικές ψήφους της αδελφότητας της Μονής, την Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου 2015 και ενθρονίστηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

ORIGINALpress




Δεν υπάρχουν σχόλια: