Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Είναι άναρχα τα φυσικά φαινόμενα καταστροφών, ή κάτι «άλλο» θέλουνε να μάς πούνε ;





Τά τελευταία χρόνια παρατηρούμε ένα ολοένα αυξανόμενο κύμα φυσικών καταστροφών όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε ένα Παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι τα βλέπουμε, τα ακούμε, και κάποιες φορές και τα υφιστάμεθα στους εαυτούς μας και στις περιουσίες μας.
Πολλοί λίγοι όμως διερωτώνται, τι να σημαίνει «αυτό» και πού πηγαίνουμε;


Η αντίληψη ότι τα φυσικά φαινόμενα «έρχονται από μόνα τους», ότι είναι άναρχα και ανεξέλεγκτα πού υποβοηθήθηκαν μάλιστα και από ανθρώπινα οικιστικά και περιβαντολογικά λάθη και παραλείψεις είναι ασφαλώς η μία άποψη. Αλλά, όχι βέβαια σε όλη την έκτασή της…




Μέσα από κάθε ξεχωριστή φυσική καταστροφή, λιμού, σεισμού, καταποντισμού , πυρκαγιών, επιδρομής αλλοφύλων, κλπ. υπάρχει πάντα κρυμμένο και ένα μήνυμα του Θεού πού μας καλεί σε αλλαγή ζωής, σε μετάνοια, και σε αποφυγή όλων εκείνων των αιτιών πού προκαλούν την οργή του Θεού και με ότι εξ΄αυτού συνεπάγεται. 
Αν δεν το καταλάβουμε και δεν το αξιοποιήσουμε θα έλθει το επόμενο κτύπημα, πού συνήθως είναι πάντα χειρότερο του πρώτου…

Τώρα, τι άραγε θέλουν να μας πούνε όλα αυτά πού τώρα συμβαίνουν και όλα αυτά πού αναμένονται να έλθουν ;


Ρωτήθηκε κάποτε ο Χριστός αν εκείνοι οι 18 άνθρωποι πού σκοτώθηκαν από το γκρέμισμα ενός πύργου στην Σιλωάμ, ή κάποιοι άλλοι πού σφαγιάσθηκαν από τον Πιλάτο μέσα στην αυλή του Ναού  του Σολομώντος ήσαν οι πιο αμαρτωλοί  άνθρωποι του κόσμου και γι΄αυτό θανατώθηκαν έτσι.

Και ο Κύριος τους απάντησε:

«
Οχι σας λέγω δεν ήσαν οι πιο αμαρτωλοί ! Αλλ΄ έπαθαν εκείνοι αυτά, για να συνέλθετε εσείς. Εάν όμως δεν μετανοήσετε, όλοι κατά τον ίδιο ( ή και παρόμοιο ) τρόπο θα χαθήτε…»

( κατά Λουκά Ευαγγέλιο  κεφ. ΙΓ΄ 2-5 )

Πάνω σε όλες αυτές τις σκέψεις είναι και τα παρακάτω πού θα αναφέρουμε !
«Η  Aσκήτρια Λαμπρινή και οι φοβερές αποκαλύψεις της…»



Ασκήτρια Λαμπρινή: «Θα δεις μεγάλα κύματα ίσα με ένα διώροφο σπίτι να καταστρέφουν πόλεις και χωριά» –( Μόλις τα είδαμε;)

«Μιλούσε για πράγματα πού θα γίνουν στο μέλλον. Είπε: «Θα δεις πράγματα πού δεν μπορείς να φανταστείς».
-Θα δεις μεγάλα κύματα ίσα με ένα διώροφο σπίτι να καταστρέφουν πόλεις και χωριά, και λίγοι θα σωθούν».
Πράγματι δυο μήνες μετά τον θάνατο της είχαμε το γνωστό τσουνάμι με χιλιάδες νεκρούς (στην Ασία).

 
Σήμερα τα βλέπουμε αυτά μέσα από τα λόγια πολλών κατοίκων της Μάνδρας Αττικής και στις φοβερές καταστροφές της…
--Θα δεις παιδιά να πηγαίνουν εκδρομή με το σχολείο και να βγαίνει ο σατανάς με το δρεπάνι και να τους παίρνει τα κεφάλια.
Πράγματι συνέβη το γνωστό ατύχημα με τα παιδιά από την Μακεδονία με τόσα θύματα.

-Μου έλεγε: «Δεν κάνει να σου αποκαλύψω περισσότερα γιατί αμαρτάνω. Για ό,τι σου λέω μου δίνει άδεια ο Κύριος».


Εδώ μόλις είδαμε το τσουνάμι που κατέβαινε από το Όρος Πατέρα και βούλιαξε την Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή της  Δυτ. Αττικής.


 



Φυσικές καταστροφές, φτώχεια και πόλεμος δείχνουν ότι θα πούμε  το ψωμί – ψωμάκι;
Όποιος στερήθηκε τον Χριστό στερήθηκε και το ψωμί.
«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού.»

Παρακάτω ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος μιλάει για τις τελευταίες μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία…

«…Μεγάλη θλίψη προκάλεσαν στην ψυχή όλων μας οι φοβερές  καταστροφές, που έγιναν τίς πρωϊνές ώρες της  Τετάρτης  15ης Νοεμβρίου 2017 στην περιοχή της Μάνδρας.
Δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε την απώλεια δεκαπέντε (15) αδελφών μας, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα πλημμυρισμένα ύδατα, καθώς επίσης τις τραγικές εικόνες καταστροφής, που είδαν τα μάτια μας στην οθόνη της τηλεοράσεως.
Φορτηγά αυτοκίνητα, τεράστιες νταλίκες, είχαν παρασυρθή από τα χειμαρρώδη νερά της βροχής, ενώ εκατοντάδες επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα είχαν στηθή όρθια σε τοίχους οικιών, ενώ άλλα είχαν μεταμορφωθή σε όγκο από παλιοσίδερα...
_______Οι προσπάθειες των Σωστικών Συνεργείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήσαν αξιοθαύμαστες!

_______Τα τηλεοπτικά Συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας απεικονίσουν την τραγική καταστροφή.

_______Οι τηλεοπτικοί αστέρες στα διάφορα πάνελς επίσης αφιέρωσαν πολύν χρόνο, στην προσπάθεια να μας περιγράψουν και να μας εξηγήσουν τα τραγικά αυτά φυσικά φαινόμενα.

_______Προσκεκλημένοι στα πάνελ διάφοροι παράγοντες, όπως π.χ. της  Μετεωρολογικής Εταιρείας, της Αστυνομίας κλπ, οι οποίοι από την δική τους σκοπιά έκαστος προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις στο τηλεοπτικό κοινό γύρω από τα πρωτοφανή αυτά φυσικά καταστροφικά φαινόμενα.

_______Πλην όμως στο άθεο αυτό Κράτος, στο οποίο ζούμε σήμερα, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς,  κανείς δεν σκέφθηκε να καλέση στά πάνελ και κάποιο εκπρόσωπο του Θεού, κάποιο Εκκλησιαστικό πρόσωπο, ώστε να ακουσθή και της Εκκλησίας η άποψη! Και όμως η άποψη της Εκκλησίας είναι η πιο έγκυρη, όταν κρίνωνται τα φαινόμενα αυτά!

________Εμείς, λοιπόν, σήμερα, αφού εκφράσουμε την λύπη μας προς όλους αυτούς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την περιφρόνηση και την  παράβλεψη της Μητρός Εκκλησίας,  θα τολμήσουμε να κάνουμε αυτό, το οποίο πολλοί άλλοι εκκλησιαστικοί άνδρες ώφειλαν να είπουν προς τον Ελληνικό Λαό, για να τον σωφρονήσουν και να τον παιδαγωγήσουν!

________Και ποιό είναι αυτό, που συνθέτει και αποτελεί την Γνώμην της Εκκλησίας; Τι άλλο από την καθαρή φωνή του Ευαγγελίου, την καθαρή φωνή του Χριστού μας;

_______Ανοίξτε, λοιπόν, αδελφοί μου την Καινή Διαθήκη, αν βέβαια υπάρχει ακόμη -κρυμμένη και περιφρονημένη- κάπου εκεί  σε κάποιο ντουλάπι, συρτάρι κλπ. στο σπιτικό σας. Ανατρέξατε  στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στ.6-8.

Εκεί περιγράφονται διάφορα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, τα οποία θα είναι καταστροφικά! Όπως π.χ. πείνα και σεισμοί, που θα επιφέρουν καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον! Μεταξύ αυτών πρέπει να εντάξουμε και τους καταποντισμούς.  Όλα αυτά θα εκφράζουν την οργή του Δημιουργού Θεού για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου.

«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων· ὁρᾶτε μή θροεῖσθε· δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. ἐγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους· πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων». (Ματθ. κδ’, 6-8)

 « Σεισμοί, Λιμοί, Καταποντισμοί,  Ληστείες, Φόνοι, πάσης φύσεως συμφορές γύρω μας, σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Χριστιανική Ορθόδοξο Ελλάδα μας.. 

Η λέξη «ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ» όμως, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από το λεξιλόγιο Των Μέσων  Μαζικής Ενημερώσεως , Μικρών και Μεγάλων. Απουσιάζει η Προτροπή  «ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ»!

Έπειτα μέσα από τις δεήσεις της Εκκλησίας παρακαλούμε τον Φιλάνθρωπο Θεό να μα προφυλάσση από τις αρρώστειες-επιδημίες, την πείνα, τον σεισμό, τον καταποντισμό κλπ.

 Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι την αγίαν εκκλησίαν ταύτην, την νήσον ταύτην, και πάσαν πόλιν και χώραν από λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου· υπέρ του ίλεων, ευμενή και ευδιάλλακτον γενέσθαι τον αγαθών και φιλάνθρωπον Θεόν ημών, του αποστρέψαι και διασκεδάσει πάσαν οργήν και νόσον την καθ’ ημών κινουμένην και ρύσασθαι ημάς εκ της επικειμένης δικαίας αυτού απειλής και ελεήσαι ημάς.

Αφιερώνω, λοιπόν, το παρόν δημοσίευμα σαν μια διαμαρτυρία προς τους εξυπνάκηδες τηλε-παρουσιαστές, οι οποίοι συνεχώς προσκαλούν στα πάνελ τους διάφορους σοφούς, ή και ασόφους, παράγοντες της Κοινωνίας μας, για να σχολιάσουν τα διάφορα ζητήματα της καθημερινότητος, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΑΣΟΦΟΡΟ, δηλ. ένα σοβαρό και έγκυρο εκκλησιαστικό πρόσωπο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας μας,  ένα Κληρικό, ώστε να ακούγεται και η άποψη της Εκκλησίας!

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Φρονώ ταπεινά, ότι ζούμε πλέον «στούς έσχατους χρόνους»! Εισήλθαμε πλέον στον αιώνα του Αντιχρίστου, δηλ. στον αιώνα της αποστασίας από το δρόμο του Θεού. Οπότε όλα αυτά τα καταστροφικά φαινόμενα, τα οποία συμβαίνουν εδώ και εκεί καθημερινώς, συμβαίνουν για να εκφράσουν την οργή του Θεού για την αποστασία του ανθρώπου.

( ΣΣ. και άς μη νομίσουμε ότι η περιοχή πού επλήγη από τις φοβερές καταστροφές είναι και η χειρότερη όλης της χώρας. Όχι ! Αλλά όπως σημειώνει και ο ίδιος ο Χριστός σε δυό ανάλογα περιστατικά πού τότε είχαν συμβεί και καταλήγει: «μη νομίσετε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πού χάθηκαν ήταν και χειρότεροι από εσάς, αλλά προσέξτε αν δεν μετανοήσετε έτσι κι΄ εσείς θα χαθείτε…»).

Σαν απόδειξη του ισχυρισμού μου, αλλά και σαν επιστέγασμα της ταπεινής μου απόψεως, στη συνέχεια σας παραθέτω τά παρακάτω λόγια μιάς μεγάλης Αγίας πού έχει κάνει φοβερές προφητείες για το κακό πού έρχεται στον πλανήτη μας :

Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΗΣ:

Ρώτησαν την Αγία για τις καταστροφές, που προκάλεσε ο Κομμουνισμός στη Ρωσσία: «Γιατί επέτρεψε ο Θεός να κλείσουν και να γκρεμίσουν τόσες  και τόσες Εκκλησίες;». Και εκείνη απάντησε: 

«Αυτό ήταν το θέλημα του Θεού. Ο λαός είναι σαν υπνωτισμένος, και μια φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπει σε δράση. Βρίσκεται στον αέρα, και διεισδύει παντού. Παλιά, η δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στα έλη και στα πυκνά δάση, επειδή οι άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στην εκκλησία, φορούσαν και τιμούσαν τον σταυρό.  Τα σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τις εικόνες, τα κανδήλια που έκαιγαν, τον αγιασμό που έκαναν…Τα δαιμόνια πετούσαν μακριά και φοβόντουσαν να πλησιάσουν…      


Σήμερα όμως, τα σπίτια αυτά αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν γίνει κατοικητήριο δαιμόνων για την απιστία τους και την απομάκρυνσή τους από τον Χριστό».

Αδελφοί μου και Παιδιά μου, εν Χριστώ Ιησού,

Οι καιροί, στους οποίους ζούμε, είναι χαλεποί! Σας παρακαλώ και σας ικετεύω να ζούμε με προσευχή και με μετάνοια.  Να ξαναγυρίσουμε στην αγκαλιά του Θεού! Ως άνθρωποι, αμαρτάνουμε βεβαίως! Αλλά και να μετανοούμε!

Πηγαίνουμε στον ιερέα και Εξομολόγο μας και ομολογούμε τις αμαρτίες μας ! «Ημάρτηκα τω Κυρίω» αναφωνούμε και ζητάμε το έλεος του Θεού! Τότε φεύγουμε ανάλαφροι από τις ενοχές μας! Το έλεος του Κυρίου μας συγχωρεί! Και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τον αγώνα κατά των παθών και της αμαρτίας!  Πατρικά σας συμβουλεύω να εφαρμόσουμε αυτό που ομολογούμε κατά την Γονυκλισία της  Κυριακής της Πεντηκοστής:
«Κύριε, Σοί μόνω αμαρτάνομεν, αλλά και Σοί μόνω λατρεύομεν! Ουκ οίδαμε Θεώ αλλοτρίω τας εαυτών χείρας διαπετάζειν, Δέσποτα!».
Δηλ. Κύριέ μας, είμαστε παιδιά Σου!
Παληόπαιδα ίσως, αλήτες, τιποτένοι, αλλά ΔΕΝ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ! Δεν μιμηθήκαμε τον Άσωτο υιό!  Δεν λατρεύουμε άλλο Θεό! Σε Σένα αμαρτάνουμε, αλλά και Εσένα μόνο λατρεύουμε! Συγχώρεσέ μας!
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, Αδελφοί μου,
 Αίγιον, 16 Νοεμβρίου 2017


+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: